Onze werkzaamheden

Werkgebied

We houden ons werkgebied graag in de regio.
Denk aan een globaal gezien gebied tussen Tilburg en
Den Bosch (of daar heel dicht omheen).

Zinkwerken

Dakkapel inpakken met zink, dakgoten vervangen of zinken deklijsten op uw plat dak. Wij kunnen dit werk met onze ogen dicht. (Bij wijze van spreken). We kunnen snel een offerte maken en plannen het werk graag in.
Zowel monumentaal, nieuwbouw of vervangingsmarkt. We maken zowel standaard fabrieksgoten als uitdagend maatwerk. In onze werkplaats maken we details op maat waardoor we extra flexibel zijn in wat we maken.

Dakwerken

Platte daken overlagen of vervangen. We werken alleen met bitumen. We geven 10 jaar waterdichte garantie op onze dakdekkers werkzaamheden. 
Meestal nemen we dan meteen de kans om het dak flink te isoleren. Alles met het oog op energiebesparing en komfoor. 
Dakonderhoud voor VVE’s is ook iets wat we aan kunnen bieden op contractbasis.

Verbouwingen

Schakel ons in als u gaat verbouwen. Aanpassen van installaties in het particuliere segment vinden we leuk! Denk dan aan riool, radiatoren, vloerverwarming, cv leidingen, waterleidingen, en gasleidingen. We hebben een groot magazijn waar netjes geordend heel veel installatiematerialen liggen te wachten om gebruikt te worden. Soms meer dan de groothandel als grijpvoorraad heeft liggen. Dit geeft ons snelheid en bespaart lange ritten naar de groothandel, of wachten op een levering op een andere dag, terwijl we het NU af willen maken.

CV ketel vervanging

We hebben verschillende toestellen die we graag aanbieden. Denk dan aan Remeha en Intergas. We kunnen supersnel een offerte aanbieden en op de vervanging hoef je meestal ook niet lang te wachten. We werken maar met 2 merken omdat we de nazorg ook willen kunnen garanderen. Dat betekent dat we de meest gangbare onderdelen op voorraad willen hebben en ook goed op de hoogte willen kunnen blijven van de laatste ontwikkelingen op servicemonteur niveau.

Service en onderhoud

Voor service en onderhoud maken we ons al jaren lang sterk. Goed onderhoud bespaart geld. In principe voeren we onderhoud uit aan alle merken, en aan cv ketels ven elke leeftijd. Zolang het maar veilig kan! Daarna is vervangen naar het merk dat wij zelf voeren natuurlijk het eind doel.
We nemen u op in ons bestand en daarmee heeft u al de zekerheid dat wij u benaderen voor de volgende afspraak en dat u zelf nergens meer aan hoeft te denken. Ondanks andere aanbieders in de markt om het jaar komen willen wij u elk jaar bezoeken. Het ene jaar zal het om een onderhoudsbeurt gaan en het andere jaar om een inspectiebeurt.

WarmteGarant

Ons doel is om u te ontzorgen met een vaste maandprijs, als het gaat om het onderhoud van uw CV ketel. Is uw cv ketel door ons gemonteerd, of minimaal 3 jaar achter elkaar in onderhoud? In dat geval kunt u gebruik maken van ons WarmteGarant contract.

  • U heeft buiten het maand bedrag geen kosten meer aan onderhoud of reparaties.
  • U krijgt voorrang op hulp bij storingen ten opzichte van mensen zonder deze garantie
Dit contract zal u de zekerheid bieden van een vaste prijs voor uw warmte. De kosten van onderhoud en storingen en vervangen van onderdelen zitten dan allemaal in het maandbedrag. In de wintermaanden (de maanden waar de R in de maand zit) kan het druk zijn bij onze service afdeling. In geval van storing krijgt u voorrang op klanten zonder WarmteGarant contract. Bij te lange wachttijd bij extreme vorst rijden we speciaal op en neer om een elektrische kachel uit te lenen aan u.
Wilt u uw cv ketel aanmelden voor WarmteGarant en heeft de cv ketel nog geen 3 jaar bij ons in onderhoud gezeten: Geen nood; we plannen een losse afspraak zodat we achterstallig onderhoud aan uw cv ketel op kunnen lossen. Dat rekent u af voordat de cv ketel in het WarmteGarant contract opgenomen kan worden en daarna heeft u meteen uw zekerheid. Bij een klant van een nieuwe cv ketel, of waar we al 3 jaar onderhoud hebben gepleegd is deze actie niet nodig. Daar sluiten we het contract meteen af. ZOLANG het maar om een Intergas of Remeha cv ketel gaat. En de leeftijd niet ouder is dan 12 jaar.
Vanaf het moment dat de cv ketel 13 jaar oud is stopt ons contract. In dat geval krijgt u meteen bericht van ons. U heeft dan de keuze over te gaan op jaarlijks los onderhoud wat we achteraf factureren OF u kunt gebruik maken van een offerte voor een vergelijkbare cv ketel. In dat geval behoud u uw WarmteGarant contract.

Toestel lease

Binnenkort bieden we u de mogelijkheid een CV ketel of Hybride warmtepomp systeem aan te bieden op basis van lease. In dit geval heeft u meteen een WarmteGarant contract. Hier binnenkort meer info. U kunt ons alvast een e-mail sturen als u graag op de hoogte gehouden wil worden van deze ontwikkelingen!

Werkzaamheden die we niet meer aan kunnen bieden

Wat we in onze nieuwe aanpak niet meer doen zijn de werkzaamheden waarvoor we te veel vast hangen aan Serge. Door een blijvend overvolle agenda bij Serge op andere werkzaamheden is een lekkere vlotte/snelle afwikkeling van een opname of oplevering niet meer te garanderen. Er is werk teveel en personeel te weinig. Daarom is besloten de volgende zaken niet meer aan te bieden. We hebben daar wel goede partners voor gevonden. We koppelen u daar graag mee, maar we gaan er niet tussen zitten. We willen er ook geen geld aan verdienen en koppelen u daarom belangeloos aan elkaar. Bel ons voor meer info.
Ons doel is alleen nog maar aan te bieden wat we met onze ogen dicht kunnen uitvoeren en wat we met de hele organisatie ZONDER SERGE goed aan kunnen.

Het onderstaande is in het verleden dus met veel plezierboot ons uitgevoerd, maar valt nu niet meer onder ons standaard aanbod:

  • Zonnepanelen
  • Elektra
  • WTW
  • Ventilatie
  • Airco
  • Sanitair*
* tegen uitzondering kunnen we hier nog naar kijken. Maar waar voor ons het probleem zit is het volgende: Het aanbod van sanitair wordt steeds breder. De kwaliteit wordt steeds slechter. EN de verkoop punten stunten over elkaar heen waardoor de prijzen steeds slechter worden om nog iets aan te kunnen verdienen. Wij waren al gestopt met leveren maar merken dat montage van door derden geleverd sanitair ook al veel negativiteit oplevert. Vaak komt er alsnog discussie over de uren. Wij kunnen niet thuis zijn in alle specifieke zaken van alle merken. Omdat we wel het resultaat voor onze klant wilde behalen gingen we er geduldig en secuur mee aan de slag en zichten we dat we het toch oploste. En als achteraf duidelijk is hoekte moet kon je achteraf stellen: als de monteur het meteen had gedaan zoals het hoorde had het een paar uur korter kunnen duren. Van die discussies willen we af en daarom bieden we het niet meer aan.

Meer informatie

De Drunense Installateurs staan voor u klaar, 7 dagen per week!

Heeft u een uitdaging? Die gaan we graag aan. Neem contact met ons op.

Bereikbaarheid

Telefonisch bereikbaar op werkdagen
tussen 08 tot 16 uur.

Voor storingen 24/7 bereikbaar.